Sommarbrev

Torekov 2020 06 12

Bästa medlemmar,

 Här kommer lite information inför stundande sommarsäsong. I den information vi fått från bl.a.  båtorganisationer, så förväntas hamnarna kring vår kust bli välbesökta och Torekov är en mycket attraktiv hamn som man gärna vill lägga till i.

Vår hamn har fått utmärkelsen ” Blå Flagg ” ( https://blaflagg.org/ )  vilket innebär att den är välskött, miljövänlig, har bra service och ett gott bemötande m.m. – Vi är väldigt glada och stolta över denna utmärkelse, det är bara12 fritidsbåthamnar i Sverige som har fått Blå Flagg.

Vi finputsar nu det sista på bryggor och pirar så att allt är i god ordning. Ser ni medlemmar behov av förbättringsåtgärder på era bryggor, så meddela hamnmästaren dessa.

Följande händer under sommaren;

Med anledning av den rådande pandemin, så kommer Båstad Kommun att upplåta hamnplanen till allmänheten och restaurangnäringarna för att öka utomhusservering och möjliggöra för take away och egna matsäckar om man så vill.

TBSS har anslagit information med anledning av Covid 19, då avstånd och hygien är särskilt viktigt att hålla. Vi kommer bl a att ha extra städning på våra toaletter och serviceanrättningar.

När ni besöker hamnkontoret så är regeln endast en besökare i taget! Klistermärket till båten finns att hämta på hamnkontoret.

Vi har två hamnvärdar i år Otto Olofsson och Tora Hammar ni känner dem sedan tidigare år och vi är väldigt glada över att ha dem hos oss även i år.

Hamnkontoret är bemannat två gånger om dagen klockan 09 00 –10 00 och 18 00 – 19 00. Hamnvärdarna finns på plats dagtid i hamnen med ett uppehåll mitt på dagen. Allt detta kommer att anslås på hamnkontoret med telefonnummer då man kan ringa även under tider de ej är på kontoret.

Vi har också en glädjande extra service från och med i år – en tryckluftspump vid hamnkontoret sponsrad av Academic  Search International, vilket är till nytta för cyklister och kanske fendrar och annat, vi tackar särskilt för detta.

Vi beräknar att hålla årsmötet 2020 under senare delen i augusti och särskild kallelse kommer att gå ut.  Antagligen är vi utomhus vid seglarskolans lokaler – är det dåligt väder så rekommenderar vi sjökläder och sydväst som lämplig utrustning.

Nu önskar vi er alla en härlig båtsommar med mycket sol och vind och trevliga stunder i hamnen som bjuder på många gastronomiska upplevelser.

Glad sommar

Styrelsen och hamnmästaren TBSS