Information från styrelsen

Torekov 2021 02 03

Bästa medlemmar,

Isen ligger i inre hamnen och i Torekovs hamn är det vinter och här kommer nu lite information från oss!

Vänligen meddela oss om du ändrat kontaktuppgift och mailadress det är viktigt för oss att vi har ordentliga medlemsuppgifter.

Alla båtplatsfakturor har gått ut men vi upptäcker att flera av er inte har öppnat era mail, vänligen kontrollera om fakturorna fastnat i skräpposten. Har du inte fått båtplatsfaktura så kontakta hamnmästaren.

Vi är i gång med båtplatsfördelningar och ser över köer och anmälningar. I år är det många som vill ha en båtplats och vi tyder det som ett tecken på att båtlivet ökar så här i pandemitider.

Sjösätter du inte i år så vänligen meddela hamnkontoret snarast så vi kan hyra ut din plats i andra hand.

När du sjösätter större båtar och behöver kranlyft så får det endast ske vid centralpirens yttre del och glöm inte att rådgöra med hamnmästaren.

Beträffande tider för sjösättning så återkommer vi med tider och info men troligtvis blir det ungefär samma tidpunkt som förra året.

I år vill vi också att du meddelar hamnmästaren om du kommer att vara borta från din båtplats mer än två dygn under periden 1 juli -15 augusti. Vi hoppas på fler gästbåtar i år och vi kan då upplåta din plats som gästplats en kortare tid .

Vi vill också påminna om vårt planerade årsmöte den 2 april klockan 10 00 blir det ändrade tider på grund av pandemin så återkommer vi i god tid.

Vad är på gång i hamnen inför kommande säsong?

Vi bygger om och förbättrar vår sop och miljöstation på Västra piren med ny golvplatta och finare plank, så att alla sopkärl får plats och inte står synliga utanför.

Vi färdigställer servicekajen vid toatömmen.

Vi klimatanpassar vågbrytaren Västra piren så att vi förhindrar översköljningar.

Vi utökar båtplatser med flytbojar på norra sidan brygga 11, så att fler får möjlighet till båtplats i sommar.

Vi installerar detektorer och sensors belysning på bryggorna för att motverka stölder och vandalism.

Nu önskar vi oss alla en riktigt härlig båtsommar och många fina båtupplevelser!

Med vänlig hälsning Styrelsen TBSS / Barbro Willners ordförande