Höstinformation TBSS

Torekov 2021 11 11

Bästa medlemmar,

Nu går vi in i en vintersäsong och hummerfisket börjar lida mot sitt slut. Det har varit en härlig höst att fiska i med lagom vindar och väder.

Vi har haft vårt halvårsmöte och vår verksamhetsplan för år 2022 samt budget antogs och flera bra förslag kom också fram från medlemmarna under mötet.

Vi vill påminna om vår hemsida lösenord tbss09  där har ni alla protokoll och ny viktig information till er medlemmar.

Nu är det dags att börja tänka på nästa säsong och vi vill därför påminna om att vi behöver adekvata kontaktuppgifter från er, så har ni bytt telefonnummer eller adress, så meddela hamnkontoret detta.

I början av februari, så startar arbetet med kölistor och båtplatser inför sommaren 2022. Vänligen meddela så fort ni kan om ni inte tänker sjösätta er båt i år för då kan vi glädja någon i andrahandskön med båtplats till sommaren.

Tänker ni byta båt så måste ni anmäla i byteslistan och rådgöra om plats med hamnmästaren.

Under halvårsmötet så kom det fram att många medlemmar gärna arbetar på frivillig basis i hamnen och en ” fixardag ” i vår, vilket vore trevligt ville ordnas. Alla som känner sig manade att ta sig ann något arbete i hamnen hör av er till hamnkontoret ni behövs!

Styrelsen arbetar ideellt och alla krafter är välkomna.

Det vore bra att ni meddelar hamnkontoret om  ni upptäcker renoveringsbehov eller trasiga bommar och brygganordningar och man kanske kan i ett första skede ge ” första hjälpen ” själv vid sin båtplats innan hamnmästaren hinner ta vid.

Inför år 2022 så fortsätter arbetet med servicebryggan och flytten av tankstation till nocken där redan toatömmen och färskvatten finns. Det blir också ett bredare  manöverutrymme vid tankning och dessutom kan den nuvarande trånga pumpplatsen utnyttjas för bättre ändamål med bänkar och

trivsel för båtfolk och allmänheten. Klimatanpassningsarbetet Västra piren fortsätter, belysning brygga 3, 4 och 5 ska färdigställas och ett stort renoveringsarbete på brygga 6 ska påbörjas samt adekvata skyltar och information ska finnas uppsatta i hamnen.

Allt detta kan ni läsa om i den nya verksamhetsplanen 2022.  

Nu önskar vi en riktigt härlig höst

Styrelsen och hamnteamet

TBSS